Bekijk hier de Online versie
Nieuws Utrecht Omarmt

In de nieuwsbrief lees je de ontwikkelingen rondom de Utrechtse aanpak eenzaamheid, nieuws vanuit Utrecht Omarmt en de netwerkpartners. 

img
Organiseer jij een activiteit tijdens de Week tegen Eenzaamheid?

Van 29 september tot en met 6 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Vanuit Utrecht Omarmt worden de activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid gebundeld en gedeeld via de nieuwsbrief en website van Utrecht Omarmt. Als je een speciale activiteit organiseert, geef het dan voor 15 september door.

Lees verder
img
Ode aan de ontmoeting bij Netwerkbijeenkomst Utrecht Omarmt & voorstelling 'Nacht in Utrecht'

Op 7 juli vond er weer een Netwerkbijeenkomst plaats van Utrecht Omarmt. Deze keer waren we te gast bij de Stadsschouwburg Utrecht. Na de opening en uitwisselen in tweetallen hebben we met elkaar gekeken naar de voorstelling 'Nacht in Utrecht' van Het Zuidelijk Toneel.

Lees verder
Verbetersessie voor projecten en activiteiten - nog 2 plekken beschikbaar

Ben jij betrokken bij een project of activiteit waarmee je eenzaamheid wilt verminderen en wil je erachter komen wat je kunt verbeteren om meer impact te maken? Meld je dan aan voor de verbetersessie op 3 oktober en 14 november onder begeleiding van Movisie.

Lees verder
img
Overzicht maatjesprojecten rondom eenzaamheid

Het Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU) heeft een maatjesfolder ontwikkeld waarop te zien is welke organisaties maatjesprojecten aanbieden in Utrecht. Organisaties met maatjesprojecten die aandacht besteden aan het verminderen van eenzaamheid zijn hier ook op terug te vinden.

Lees verder
img
Training over eenzaamheid voor bewoners, vrijwilligers en medewerkers van bedrijven

Op 22 september organiseert de Vrijwilligersacademie de training 'Eenzaamheid signaleren en bespreekbaar maken'. Vanaf 2020 is deze 10 trainingen gegeven. Een korte terugblik hoe deze training tot stand is gekomen en wat de deelnemers er aan hebben gehad.

Lees verder
img
Nieuwe serie Appeltaartconcerten: Utrechters verbinden aan klassieke muziek én aan elkaar

De komende tijd staan er weer concerten gepland in Utrecht, waarvan sommige in samenwerking met partners uit Utrecht Omarmt. Netwerkpartners van Utrecht Omarmt zijn van harte welkom om met hun cliënten/relaties naar de concerten te komen luisteren.

Lees verder
img
Meld jouw idee voor een buurtroute aan voor de ZorgSaamWonen Award 2022

Dit jaar staan Buurtroutes - Plekken voor ontmoeting centraal bij de ZorgSaamWonen Award. De organisatie is nog op zoek naar ideeën en initiatieven, schrijf je uiterlijk 5 september in met je (bestaande) idee. 

Lees verder
Voor in je agenda

In het netwerk Utrecht Omarmt werken bewonersinitiatieven en organisaties uit verschillende sectoren samen om de eenzaamheid onder Utrechters te verminderen.

www.utrechtomarmt.nl| LinkedIn Utrecht Omarmt

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden
Heeft iemand de nieuwsbrief naar je doorgestuurd? Inschrijven nieuwsbrief Utrecht Omarmt