header achtergrond Header visual
Bijeenkomst

Ode aan de ontmoeting bij Netwerkbijeenkomst Utrecht Omarmt & voorstelling 'Nacht in Utrecht'

Op 7 juli vond er weer een Netwerkbijeenkomst plaats van Utrecht Omarmt. Deze keer waren we te gast bij de Stadsschouwburg Utrecht. Na de opening en uitwisselen in tweetallen hebben we met elkaar gekeken naar de voorstelling 'Nacht in Utrecht' van Het Zuidelijk Toneel.

Tijdens deze netwerkbijeenkomst stond de ode aan de ontmoeting centraal. In het voorprogramma gingen de aanwezigen met elkaar in gesprek aan de hand van verschillende vragen om elkaar beter te leren kennen.

Vervolgens keken we met elkaar naar de voorstelling 'Nacht in Utrecht' van het Zuidelijk Toneel.

Regisseur Liliane Brakema vertelde tijdens de opening dat ze 42 gesprekken heeft gevoerd met totaal onbekenden over grote thema's van het leven: verlangen, eenzaamheid, liefde, twijfel, geluk en de dood. Deze ontmoetingen kwamen terug in de voorstelling. Op een ontroerende en beeldende manier werd het thema ontmoeten belicht en het verlangen om gezien en niet vergeten te worden. 

Naast drie professionele acteurs speelden deze avond twee inwoners uit Utrecht mee: Dennis en Nayla. Zij deelden hun persoonlijke verhaal op een hele mooie manier en speelden mee in de voorstelling. Hierdoor ontstond een verrassende dynamiek. Aan het eind mocht het publiek ook het podium op om in gesprek te gaan met de spelers en ontstond er een borrel op het podium waarin iedereen met elkaar kon napraten over de avond hoe ze de voorstelling hadden beleefd.

In november zal de volgende netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt plaatsvinden. 

Partners Utrecht Omarmt

Toon alle {{totalItems}} partners