Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief Utrecht Omarmt

In deze nieuwsbrief lees je over de raadsinformatiebijeenkomst eenzaamheid, een terugblik op de netwerkbijeenkomst en inspirerende voorbeelden van partners uit het netwerk Utrecht Omarmt. 

img
Raadsinformatiebijeenkomst eenzaamheid

Op dinsdagavond 29 november vindt er in het Stadhuis op de Stadhuisbrug een raadsinformatiebijeenkomst plaats. De stand van zaken met betrekking tot de Utrechtse aanpak Eenzaamheid, de recente raadsbrief en ontwikkelingen van Utrecht Omarmt komen aan de orde om gemeenteraadsleden te informeren. Een van de manieren waarop dat gebeurd is in de vorm van korte pitches door een aantal organisaties en initiatieven die deel uitmaken van het netwerk Utrecht Omarmt.

Wil je meer weten over deze avond en/of je aanmelden? Lees dan hier meer over deze raadsinformatiebijeenkomst.

img
Behoeftepeiling trainingsaanbod eenzaamheid

Over welke doelgroepen en thema's rondom eenzaamheid wil jij meer leren en uitwisselen? In Utrecht worden een aantal trainingen over eenzaamheid aangeboden, met als doel om de kennis over eenzaamheid te vergroten. Hierdoor zijn we beter in staat om eenzaamheid onder Utrechters te signaleren, bespreekbaar te maken en te verminderen. Dit aanbod willen we graag uitbreiden. Om aan te kunnen sluiten bij de wensen van beroepskrachten, bewoners, vrijwilligers en ondernemers is ter inventarisatie een behoeftepeiling opgezet.

Lees verder
img
Douwe Egberts: koffie brengt mensen samen

Een lekker kopje koffie brengt mensen samen en verbindt. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend en voelen veel mensen zich eenzaam. Douwe Egberts (JDE) zet zich op verschillende manieren in om mensen te verbinden en eenzaamheid tegen te gaan. Voorbeelden zijn initiatieven als Ouderendag en Burendag. ‘Mensen verbinden zit in ons DNA’, aldus brand manager Annemarie Van der Werf. ‘Aansluiten bij Utrecht Omarmt was dan ook een logische stap.’

Lees verder
img
Verslag netwerkbijeenkomst Utrecht Omarmt

Op dinsdagavond 8 november vond weer een goed bezochte netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt plaats. Wethouder Linda Voortman was te gast en benadrukt het belang van het netwerk bij het verminderen van eenzaamheid. Verder op het programma o.a. een aantal inspirerende pitches van initiatieven en organisaties uit het netwerk en voor aanwezigen de mogelijkheid om input te leveren voor thema's in 2023.

Lees verder
img
Rapportage beknopte studie panelleden Meetellen naar ernstige eenzaamheid

Uit een peiling onder leden van panel Meetellen blijkt dat 45% ernstig eenzaam is. Labyrinth Onderzoek & Advies heeft om deze redenen van de Gemeente Utrecht de opdracht gekregen een beknopte kwalitatieve studie uit te voeren onder panelleden van Meetellen. Het doel was de uitkomsten van deze beknopte studie met partners uit het netwerk te kunnen duiden, niet om een volledig representatief beeld te krijgen van ‘dé ernstig eenzame Utrechter’.

Lees verder
img
De kracht van het netwerk: Appeltaartconcerten in Vleuten-De Meern

Op de netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt op 5 april ging een van de themagroepen in gesprek over de vraag Hoe kunnen kunst en cultuur bijdragen aan het voorkomen en verminderen van eenzaamheid?

Dit gesprek leverde in ieder geval één concrete samenwerking op: die tussen DOCK Vleuten-De Meern en de Stichting Appeltaartconcerten.

Lees verder
Jouw verbindende decemberactiviteit in de nieuwsbrief

Voor de nieuwsbrief in december kunnen een aantal verbindende activiteiten worden uitgelicht. Organiseer jij zo’n activiteit tijdens de feestdagen? Stuur de informatie hierover uiterlijk 6 december naar ester.vlaming@nizu.nl

Op de agenda:

In het netwerk Utrecht Omarmt werken bewonersinitiatieven en organisaties uit verschillende sectoren samen om de eenzaamheid onder Utrechters te verminderen.

www.utrechtomarmt.nl| LinkedIn Utrecht Omarmt

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden
Heeft iemand de nieuwsbrief naar je doorgestuurd? Inschrijven nieuwsbrief Utrecht Omarmt