header achtergrond Header visual
Samenwerking

Douwe Egberts: koffie brengt mensen samen

Een lekker kopje koffie brengt mensen samen en verbindt. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend en voelen veel mensen zich eenzaam. Douwe Egberts (JDE) zet zich op verschillende manieren in om mensen te verbinden en eenzaamheid tegen te gaan. Voorbeelden zijn initiatieven als Ouderendag en Burendag. ‘Mensen verbinden zit in ons DNA’, aldus brand manager Annemarie Van der Werf. ‘Aansluiten bij Utrecht Omarmt was dan ook een logische stap.’


Burendag

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de vierde zaterdag van september gevierd. Op deze dag organiseren mensen uit de buurt allerlei leuke initiatieven, met als doel om zoveel mogelijk buren met elkaar in contact te brengen. Hierdoor worden buurten leuker, socialer en veiliger. In Utrecht was Burendag dit jaar een groot succes, met veel verschillende activiteiten. Zo werd er bijvoorbeeld een rommelmarkt en picknick georganiseerd, maar ook een voetbal- en beachvolleybaltoernooi.

In 2023 vindt Burendag plaats op 23 september. Lijkt het je leuk om deel te nemen? Het is voor buurten mogelijk om vanaf half juni 2023 een aanvraag tot maximaal € 350,- in te dienen via burendag.nl om hun Burendagplan te kunnen uitvoeren. Meedoen is heel gemakkelijk en kan al door een koffiemoment te organiseren voor mensen uit de buurt. 

Kathelijne Malcontent van Douwe Egberts vertelde tijdens de netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt op 8 november over mogelijke samenwerkingen voor Burendag 2023: ‘In buurten waar nog niet wordt meegedaan aan Burendag liggen kansen om een activiteit te organiseren, zodat bewoners elkaar beter kunnen leren kennen tijdens Burendag.’

Ouderendag bij Vecht & IJssel

Op 7 oktober was het Nationale Ouderendag, een initiatief van het Ouderenfonds. Deze dag staat in het teken van gezelligheid en het met elkaar in contact brengen van ouderen. Douwe Egberts, partner van het Ouderenfonds, verzorgde een bijzondere dag bij Vecht & IJssel in Utrecht. Deze samenwerking kwam tot stand via Utrecht Omarmt.

Met zo’n 20 collega’s kwamen zij bij het wooncentrum op bezoek om een praatje te maken. Uiteraard onder het genot van een lekker kopje koffie. Maar het hield niet op bij gezellig koffieleuten, want ’s ochtends werd er fanatiek gestreden tijdens een seniorenquiz. En ’s middags werd er luid meegezongen en geklapt bij het optreden van een volkszanger. Als aandenken aan deze mooie dag mochten alle bewoners de Douwe Egberts mok waarin de koffie werd geschonken mee naar huis nemen. De Ouderendag bij Vecht & IJssel was een groot succes.

 

Douwe Egberts & Utrecht Omarmt

Douwe Egberts is een van de netwerkpartners van Utrecht Omarmt. Een samenwerking die volgens Annemarie van der Werf heel logisch voelt. ‘Koffie en thee brengen mensen bij elkaar en als JDE stimuleren we dat ook op verschillende manieren. Utrecht is bovendien al meer dan 100 jaar onze thuisbasis.’

Van der Werf ziet een duidelijke meerwaarde in samenwerken. ‘Samenwerken met partijen binnen het netwerk en kennis delen vergroot de impact, hebben we gemerkt. Zo hopen we nog meer mensen met elkaar te kunnen verbinden en eenzaamheid in Utrecht te verminderen.’

Om deze mooie samenwerking te bezegelen tekende Van der Werf namens Douwe Egberts de Ik-doe-mee-verklaring tijdens de netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt in oktober 2022. Deze verklaring heeft als doel om de ambitie van het netwerk Utrecht Omarmt scherper te maken en de samenwerking in het netwerk te verstevigen.

Samenwerken met partijen binnen het netwerk en kennis delen vergroot de impact, hebben we gemerkt. Zo hopen we nog meer mensen met elkaar te kunnen verbinden en eenzaamheid in Utrecht te verminderen.


Annemarie van der Werf, brand manager JDE

 

Partners Utrecht Omarmt

Toon alle {{totalItems}} partners