header achtergrond Header visual
Samenwerking Kunst & cultuur

De kracht van het netwerk: Appeltaartconcerten in Vleuten-De Meern

Op de netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt op 5 april ging een van de themagroepen in gesprek over de vraag ‘Hoe kunnen kunst en cultuur bijdragen aan het voorkomen en verminderen van eenzaamheid?’

Mede naar aanleiding van het enthousiaste verhaal van een van de deelnemers aan dit gesprek over het succes van de Appeltaartconcerten in Lunetten, kwam een DOCK-medewerker uit Vleuten-De Meern in contact met Michiel Holtrop, de initiatiefnemer van Stichting Appeltaartconcerten.

Inmiddels hebben de eerste twee Appeltaartconcerten op initiatief van DOCK in Vleuten-De Meern plaatsgevonden en de derde vindt plaats eind december. De hoge opkomst maakt duidelijk dat de concerten in een behoefte voorzien. Het enthousiasme is zo groot, dat er voor 2023 al twee Appeltaartconcerten staan gepland met hopelijk een vervolg.

De Appeltaartconcerten in Vleuten-De Meern bieden – naast het muzikale plezier – de mogelijkheid aan bewoners om elkaar te ontmoeten en het netwerk te verstevigen.
Mooi dus om te zien dat door kunst en cultuur binnen het netwerk een podium te bieden, er mooie samenwerkingen in de stad tot stand komen die bijdragen aan de sociale cohesie in de wijk.

Heb jij ook een mooi voorbeeld van hoe je via het netwerk van Utrecht Omarmt tot een mooie samenwerking bent gekomen? Stuur dan een e-mail naar: ester.vlaming@nizu.nl

Meer weten over de Stichting Appeltaartconcerten en de speellijst? Kijk dan hier.

 

Partners Utrecht Omarmt

Toon alle {{totalItems}} partners