Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief Utrecht Omarmt

In deze nieuwsbrief lees je meer over de Week tegen Eenzaamheid in Utrecht, de volgende netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt, de training 'Basisaanpak eenzaamheid onder jongeren' en gratis ov voor ouderen met een laag inkomen. 

img
Activiteitenoverzicht Week tegen Eenzaamheid

Kom erbij! Tijdens de Week tegen Eenzaamheid van 29 september t/m 6 oktober worden in Utrecht veel verschillende activiteiten georganiseerd. Zowel voor bewoners, vrijwilligers als professionals. In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. In het activiteitenoverzicht zijn de activiteiten in Utrecht gebundeld. Help je mee om het overzicht te verspreiden? Zie de website en het LinkedIn bericht van Utrecht Omarmt. 

Lees verder
img
Save the date: Netwerkbijeenkomst Utrecht Omarmt

Op dinsdag 8 november zal van 19:00 uur tot 21:00 uur de volgende netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt plaatsvinden. Binnenkort ontvang je een uitnodiging voor de netwerkbijeenkomst met meer informatie over de locatie, het programma en de aanmeldlink.

Lees verder
img
Nieuwe datum: Training ‘Basisaanpak eenzaamheid onder jongeren’

Op dinsdagmiddag 29 november wordt voor de vierde keer de training 'Basisaanpak eenzaamheid onder jongeren' aangeboden voor professionals. In deze training leer je meer over het signaleren van eenzaamheid bij jongeren, op welke manier je het onderwerp bespreekbaar kunt maken en hoe eenzaamheid onder jongeren aangepakt kan worden.

Lees verder
img
Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs van start

De proef Gratis OV voor 66 plus in provincie Utrecht is gestart. Mensen boven de 66 met een laag inkomen, komen in aanmerking voor het Gratis OV abonnement. “Er is onder deze groep sprake van stille armoede. De financiële drempel om het huis uit te gaan, is hoog. Eenzaamheid is vaak het gevolg. Het openbaar vervoer kan deze groep over de streep helpen en het leven net iets aangenamer maken", aldus gedeputeerde Arne Schaddelee. 

Lees verder
Op de agenda:

Lees verder

In het netwerk Utrecht Omarmt werken bewonersinitiatieven en organisaties uit verschillende sectoren samen om de eenzaamheid onder Utrechters te verminderen.

www.utrechtomarmt.nl| LinkedIn Utrecht Omarmt

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden
Heeft iemand de nieuwsbrief naar je doorgestuurd? Inschrijven nieuwsbrief Utrecht Omarmt