Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief Utrecht Omarmt

In deze nieuwsbrief lees je over de volgende netwerkbijeenkomst, een terugblik op de Week tegen Eenzaamheid in Utrecht en inspirerende voorbeelden van partners uit het netwerk Utrecht Omarmt. 

img
Uitnodiging netwerkbijeenkomst Utrecht Omarmt

Op dinsdagavond 8 november vindt de volgende netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt plaats. Met een aantal inspirerende initiatieven uit het netwerk, inzicht in behoeften van Utrechters die zich ernstig eenzaam voelen en uitwisseling over het stimuleren van betekenisvolle contacten en vriendschap.

Wil je meer weten over eenzaamheid, ervaringen uitwisselen met anderen en samenwerken om eenzaamheid te verminderen? Bekijk hier het programma en hoe je je kunt aanmelden.

Lees verder
img
Verbetersessie om meer impact te maken in verminderen eenzaamheid

Op 3 oktober vond de verbetersessie plaats tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Onder begeleiding van Movisie werd gekeken hoe de projecten en activiteiten van de deelnemende organisaties verbeterd zouden kunnen worden. Benieuwd naar de verbetertool en onderzoeken die ter sprake kwamen over wat kan werken?

Lees verder
img
NS, ProRail, De Luisterlijn en Go mingle werken samen tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Het thema was oog hebben voor elkaar en contact maken tijdens de campagne op het station Utrecht centraal. Zo konden reizigers een gratis kaartje sturen naar iemand en een mini cursus luisteren volgen. Op het Jaarbeursplein kregen voorbijgangers twee kopjes koffie aangeboden; één voor jezelf en één om weg te geven, zomaar.

Lees verder
img
Deelnemers aan workshop “leuke dingen doen” gelijk in actie

Netwerkpartners U Centraal en Centrum Sociaal Vitaal gaven een workshop aan 10 deelnemers (van 30-90 jaar) die geïnspireerd wilden worden om erachter te komen wat ze echt leuk vinden. 

Lees verder
img
Het Danspaleis: tankstation van levensvreugde

De komende tijd is het Danspaleis te gast bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in Utrecht met de Muzieksalon en Radio Danspaleis live voor Utrecht 900 jaar. De missie van het Danspaleis is om alle ouderen vitaal en inclusief te houden. 

Lees verder
img
Ook Stut Theater geeft eenzaamheid een gezicht

In de voorstellingen van Stut Theater is eenzaamheid vaak een belangrijk onderwerp. Niet altijd op de voorgrond, soms juist heel duidelijk. Vorig jaar kwam de voorstelling “Van heel dichtbij” over eenzaamheid en ontmoeting tot stand in samenwerking met partners uit Utrecht Omarmt. Op dit moment is de voorstelling “Straatslim”, met en over dak- en thuislozen, op tournee.

Lees verder
img
Sunshine Society zoekt locaties om op te treden

Sunshine Society verzorgt theatrale, muzikale bezoeken met humor en een persoonlijke noot. Ze zijn op zoek naar locaties in Utrecht waar ze kosteloos kunnen optreden. Weet jij een buurthuis, een andere kleinschalige locatie of evenement waar Sunshine Society zou kunnen spelen?

Lees verder
img
In gesprek met Ester Vlaming

Ester Vlaming vertelt over haar werk voor het Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU) en hoe ze haar rol als netwerkcoördinator van Utrecht Omarmt combineert met haar functie als ambassadeur informele zorg voor de Binnenstad. 

Lees verder
Op de agenda:

In het netwerk Utrecht Omarmt werken bewonersinitiatieven en organisaties uit verschillende sectoren samen om de eenzaamheid onder Utrechters te verminderen.

www.utrechtomarmt.nl| LinkedIn Utrecht Omarmt

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden
Heeft iemand de nieuwsbrief naar je doorgestuurd? Inschrijven nieuwsbrief Utrecht Omarmt