Website Utrecht Omarmt is online!

In de afgelopen maanden is deze website ontworpen, gebouwd en gevuld met tekst. Nu is het zover: de website staat online. Welkom!

Sinds 2019 is het netwerk Utrecht Omarmt actief en tot nu toe werd er gecommuniceerd via een nieuwsbrief en de website van de Gemeente Utrecht. Er was behoefte aan een website waar het nieuws uit het netwerk verzameld kon worden. De website is gelanceerd tijdens de netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt op 5 april 2022 door wethouder Rachel Streefland.

Het doel van deze website is: Utrechtse organisaties die zich bezighouden met het verminderen van de eenzaamheid faciliteren met informatie en inspiratie. De website is van en voor het netwerk Utrecht Omarmt. Voor alle organisaties die iets tegen eenzaamheid (willen gaan) doen.

 Bekijk dit filmpje om te zien wat er op de website staat: 

 

Op de website is het volgende te vinden: 

  • Over Eenzaamheid
   Meer informatie over eenzaamheid, waar je terecht kunt met vragen en tips voor artikelen over eenzaamheid.
  • Agenda, Nieuws & Inspiratie & Ervaringsverhalen
   Op de overzichtspagina kan je door op de categorieën te klikken zien wat er in de agenda staat, het laatste nieuws vinden en ervaringsverhalen lezen van Utrechters over eenzaamheidsgevoelens van zichzelf of een ander.
  • Over Utrecht Omarmt
   Meer over het doel van het netwerk Utrecht Omarmt en wat er tot nu toe is bereikt.
  • Partners
   Een mooi overzicht van allerlei organisaties en bewonersinitiatieven die actief zijn in het netwerk Utrecht Omarmt en een bijdrage leveren aan het verminderen van eenzaamheid. Daarnaast is ook informatie te vinden over hoe een organisatie zich kun aansluiten bij het netwerk.
  • Nieuwsbrief
   Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom eenzaamheid en volgen wat het netwerk Utrecht Omarmt doet? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Of volg de LinkedIn pagina van Utrecht Omarmt.

 

Bedankt!
Speciale dank voor de netwerkpartners die input hebben gegeven voor de indeling en vormgeving van de website.

Feedback 

Wat vind jij van de website? Kan je alle informatie vinden, mis je nog iets, zie je een foutje of wil je iets anders doorgeven? Je feedback is welkom, neem dan even contact op. 

Netwerkcoördinator Ester Vlaming en wethouder Rachel Streefland tijdens de lancering van de website op 5 april. Foto: Eddy Steenvoorden. 

Meer nieuws:

16 januari 2022
Laatste cijfers over eenzaamheid onder Utrechters
Hoeveel Utrechters voelen zich eenzaam en bij welke Utrechters komt eenzaamheid vaker voor? In dit nieuwsbericht lees je meer over eenzaamheid cijfers onder jongvolwassenen, volwassenen, ouderen, en Utrechters in een kwetsbare situatie.
Lees verder
27 maart 2022
Terugkijken: alle Utrechtse lezingen over eenzaamheid op een rij
Vanuit de Utrechtse aanpak eenzaamheid zijn er verschillende lezingen georganiseerd in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Utrecht en het NIZU. Hierin waren Anja Machielse, Eric Schoenmakers, Gerine Lodder, Hanan Nhass en Rick Kwekkeboom te gast. Stadslab Raum ging in het kader Living Apart Together in gesprek met Dirk de Wachter. Ook Studium Generale verzorgde in samenwerking met de Bibliotheek Utrecht een lezing over het thema eenzaamheid met Anja Machielse en Gerine Lodder. Hieronder kan je de lezingen terugkijken.
Lees verder

Partners Utrecht Omarmt

Toon alle {{totalItems}} partners