Bekijk hier de Online versie
Nieuwsbrief Utrecht Omarmt

In deze nieuwsbrief lees je over verbindende activiteiten in december, een terugblik op de raadsinformatiebijeenkomst eenzaamheid, nieuws over trainingen en inspirerende voorbeelden van partners uit het netwerk Utrecht Omarmt.

Fijne feestdagen en een mooi 2023 gewenst! 

img
Verbindende activiteiten tijdens en rondom de feestdagen

De feestdagen staan voor veel mensen in het teken van gezelligheid en lekker eten. Maar niet iedereen kijkt er naar uit. Sommige mensen voelen zich rondom de feestdagen juist extra eenzaam. Bijvoorbeeld omdat ze iemand missen of omdat ze weinig sociale contacten hebben. Er worden in deze periode allerlei verbindende activiteiten georganiseerd door netwerkpartners van Utrecht Omarmt. Op deze pagina vind je een overzicht van activiteiten in Utrecht.

Lees verder
img
Raadsinformatiebijeenkomst eenzaamheid

Om gemeenteraadsleden de kans te geven meer over een thema te weten te komen, worden er met regelmaat Raadsinformatiebijeenkomsten georganiseerd. Op 29 november stond het thema ‘Eenzaamheid’ op de agenda met een bijdrage vanuit Utrecht Omarmt. Het is mogelijk om de bijeenkomst terug te kijken. 

Lees verder
img
Geslaagde eerste workshop 'Herkennen en bespreken van eenzaamheid onder migranten ouderen'

Op 14 november vond de workshop 'Herkennen en bespreken van eenzaamheid onder migranten ouderen' plaats. Elf sleutelfiguren met een migratieachtergrond namen deel aan de workshop. Deze sleutelfiguren hebben contact met migranten ouderen en/of organiseren activiteiten voor deze ouderen. De workshop werd door het NOOM en DOCK aangeboden.

Lees verder
img
80 Professionals volgen training over eenzaamheid onder jongeren

In 2022 is vanuit Utrecht Omarmt vier keer de training ‘Basistraining eenzaamheid bij jongeren’ aangeboden. Deze trainingen zijn door 80 professionals van 21 Utrechtse organisaties gevolgd.

Lees verder
img
Derde groep Join Us Utrecht is van start gegaan

Join us helpt jongeren die het lastig vinden om contact te maken met leeftijdsgenoten. Ze doen dit door avonden te organiseren, waarbij jongeren bij elkaar komen. In Utrecht is op 8 december 2022 een derde Join Us groep gestart voor jongvolwassenen van 20 tot 25 jaar.

Lees verder
img
OOPOEH’s gezocht voor 42 lieve Utrechtse honden

In Utrecht zijn er al een flink aantal senioren (OOPOEH’s) gematcht aan een oppashond. Netwerkpartner Stichting OOPOEH zou graag nog veel meer senioren blij willen maken met een vrolijke hond.

Lees verder
img
Rikjsa in Rivierenwijk zorgt voor glimlach

Op de website SvJ Live een leuk artikel over een mooi initiatief in Rivierenwijk waarbij buurtbewoners per riksja naar Buurthuis De Nieuwe Jutter worden gebracht.

Lees verder
img
Interview met netwerkcoördinator

Ester Vlaming is door Eén tegen eenzaamheid geïnterviewd over haar werk als netwerkcoördinator van Utrecht Omarmt.

Lees verder
Trainingen op de agenda:

In het netwerk Utrecht Omarmt werken bewonersinitiatieven en organisaties uit verschillende sectoren samen om de eenzaamheid onder Utrechters te verminderen.

www.utrechtomarmt.nl| LinkedIn Utrecht Omarmt

Nieuwsbrief niet langer ontvangen? afmelden
Heeft iemand de nieuwsbrief naar je doorgestuurd? Inschrijven nieuwsbrief Utrecht Omarmt