header achtergrond Header visual
Kunst & cultuur Samenwerking

Nieuwe serie Appeltaartconcerten: Utrechters verbinden aan klassieke muziek én aan elkaar

Mensen in contact brengen met mooie, klassieke muziek én met andere mensen. Dat dubbele doel hebben de Appeltaartconcerten. De komende tijd staan er weer concerten gepland in Utrecht, waarvan sommige in samenwerking met partners uit Utrecht Omarmt.

Stichting Appeltaartconcerten komt met appeltaart en klassieke muziek naar mensen toe. Want voor het publiek van de Appeltaartconcerten is het vaak niet vanzelfsprekend om naar een concertzaal te gaan. In de pauze of na afloop wordt appeltaart geserveerd. De appeltaart staat symbool voor de warme sfeer en sociale functie van de concerten.

“We spelen overal, van buurthuis tot de Domkerk en van tbs-kliniek tot verpleeghuis, in allerlei verschillende bezettingen,” zegt Michiel Holtrop, oprichter van de Stichting Appeltaartconcerten. 
"Met de Appeltaartconcerten willen we mensen raken, ontroeren en prikkelen met klassieke muziek. Vaak nemen mensen een buurman of een familielid mee, dat komt de sfeer alleen maar ten goede. Luisteraars vinden de muziek meestal mooi, maar vertellen ook vaak dat ze zich verheugen op de concerten omdat ze daar weer bekenden kunnen zien. De netwerkpartners van Utrecht Omarmt zijn van harte welkom om met hun cliënten/relaties naar de concerten te komen luisteren!”

Appeltaartconcerten in het najaar

Naast besloten concerten staan er de komende maanden weer veel openbare Appeltaartconcerten in Utrecht op het programma:

  • vrijdag 2 september: ZIMIHC Stefanus 
  • vrijdag 9 september: Domkerk 
  • zondag 18 september: Musketon 
  • dinsdag 20 september: ZIMIHC Stefanus 
  • donderdag 22 september: Stadsklooster Utrecht
  • zondag 25 september: Buiten bij de Sluis
  • vrijdag 7 oktober: Domkerk
  • woensdag 19 oktober: Stadsklooster Utrecht

Voor de actuele speellijst en meer informatie over Stichting Appeltaartconcerten, klik HIER.


Korting met U-pas

De toegangsprijs is €4 (inclusief koffie en appeltaart) en op vertoon van de U-pas kost een concert €2. Een vrijwillige bijdrage aan de uitgang wordt op prijs gesteld.

De Vrienden van Stichting Appeltaartconcerten, fondsen en de gemeente Utrecht dragen ook bij aan het mogelijk maken van deze concerten.

 

Stichting Appeltaartconcerten & Utrecht Omarmt

Stichting Appeltaartconcerten is partner van Utrecht Omarmt en werkt samen met een aantal netwerkpartners, zoals Dock en Lunetten Wil Wel. 

Tijdens een netwerkbijeenkomst van Utrecht Omarmt ontmoette Michiel Holtrop twee sociaal makelaars van Dock bij de themasessie over kunst & cultuur. Zij waren enthousiast over de Appeltaartconcerten en willen samenwerken om eind 2022 een serie concerten te plannen in Leidsche Rijn.

Cees van den Brink van Lunetten Wil Wel over de samenwerking met Stichting Appeltaartconcerten: "Het Appeltaartconcert maakt deel uit van een palet van activiteiten dat aangeboden wordt aan bewoners in de wijk Lunetten. Doordat mensen aan verschillende activiteiten meedoen, wordt er gebouwd aan een sociaal netwerk. Het Appeltaartconcert is uniek in de wijk. Het concert is voor een aantal mensen een hoogtepunt van het jaar."

Partners Utrecht Omarmt

Toon alle {{totalItems}} partners