header achtergrond Header visual
Samenwerking

ANWB Automaatje gestart in Utrecht

ANWB AutoMaatje is van start gegaan in Utrecht. AutoMaatje Utrecht is een vervoersservice voor en door inwoners van onze stad. Door de coronapandemie was de start van ANWB AutoMaatje Utrecht uitgesteld, maar nu is Utrecht de 100ste gemeente met ANWB AutoMaatje in het land.

ANWB AutoMaatje werd op 18 mei feestelijk afgetrapt door Linda Voortman, wethouder gemeente Utrecht, Marga de Jager, bestuursvoorzitter van de ANWB en Irene Witjens, directeur U Centraal.

Wat is ANWB AutoMaatje Utrecht?

ANWB AutoMaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele inwoners van Utrecht op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Deelnemers die gebruik maken van AutoMaatje betalen een kleine onkostenvergoeding van 0,30 eurocent per kilometer (in verband met de hoge brandstofprijzen tijdelijk verhoogd naar € 0,35 cent per kilometer) per rit én eventuele parkeerkosten aan de vrijwilliger. Het vervoer beperkt zich niet tot bezoek aan ziekenhuis, arts e.d. maar kan ook gebruikt worden voor leuke uitjes zoals bezoek aan familie of vrienden, de kapper, winkelen of naar een museum of het strand.

U Centraal verzorgt ANWB Automaatje in Utrecht en koppelt inwoners aan een vrijwilliger bij hen in de buurt. 

Met dank aan de (financiële) inzet van de gemeente Utrecht én de inzet van de kerngroep van het Netwerk Informele Zorg Utrecht konden de ANWB en U Centraal starten met deze vervoersservice.

Meer informatie over ANWB Automaatje Utrecht


Foto's: Ruben Schipper.

Partners Utrecht Omarmt

Toon alle {{totalItems}} partners