header achtergrond Header visual
Training Jongeren

Training ‘Basisaanpak eenzaamheid onder jongeren’ (VOL)

Hoe signaleer je eenzaamheid bij jongeren? En wat is vervolgens de beste manier om het onderwerp bespreekbaar te maken? Hoe zorg je ervoor dat jongeren openstaan voor het aanpakken van hun eenzaamheid?

Wil je weten hoe het zit en leren eenzaamheid aan te pakken? Meld je dan aan voor de training:

‘Basisaanpak bij eenzaamheid onder jongeren’ 
Datum: dinsdag 29 november van 13:00 uur tot 16:00 uur
Locatie: Buurthuis De Nieuwe Jutter, Amerhof 66, 3522 TR Utrecht
Kosten: geen
Aanmelden: de training zit vol. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via dit formulier
Maximum aantal plekken: 25
SKJ punten: deze training is geaccrediteerd met 3 SKJ-punten voor jeugdprofessionals


Tijdens de training verdiep je jezelf in de oorzaken en gevolgen van eenzaamheid bij jongeren. Ook ga je aan de slag met basisvaardigheden voor een effectieve aanpak. Denk hierbij aan gesprekstechnieken! De training wordt gegeven door Julian van de Mooswijk, kwaliteitscoach bij Stichting Join Us. Dit is een gerenommeerde stichting die eenzaamheid onder jongeren van 12 tot 30 jaar actief aanpakt en aankaart op landelijke niveau. 
 


Voor wie:

Deze basistraining is bedoeld voor alle professionals uit de gemeente Utrecht die werken met jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Zoals Buurtteam medewerkers, jongerenwerkers, sociaal makelaars, GGD-verpleegkundigen, vrijwilligerscoördinatoren, gezinscoaches, medewerkers van Centrum Jeugd en Gezin, pedagogisch medewerkers, praktijkondersteuners GGZ, studentenpsychologen en onderwijzend personeel.


Eenzaamheid onder jongeren

Mede door de coronapandemie is eenzaamheid bij jongeren een groeiend probleem; ook in Utrecht. Het lijkt misschien vanzelfsprekend dat jongeren vrienden hebben. Toch is er een grote groep jongeren in Nederland die zichzelf alleen voelt. Eenzaamheid is een onplezierig of ontoelaatbaar gemis aan bepaalde sociale relaties. Uit onderzoek blijkt dat 8 procent van de jongeren tussen de 12 en 25 jaar chronische gevoelens van eenzaamheid heeft. Naarmate de eenzaamheid langer duurt, laten jeugdigen meer en meer het hoofd hangen. De kans op deelname aan het sociale verkeer wordt steeds kleiner. In deze Basistraining leer je om eenzaamheid te signaleren en aan te pakken. 


Over Utrecht Omarmt

Deze Basistraining wordt georganiseerd vanuit het netwerk Utrecht Omarmt. Hier lees je meer over Utrecht Omarmt


Aanmelden

De training van 29 november zit vol. Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via dit formulier.

Partners Utrecht Omarmt

Toon alle {{totalItems}} partners